Zahřívaný resp. přehřátý med nekrystalizuje.
Přehřátý zničení med má vysokou hodnotu HMF (5-hydroxymetyl – 2-furfuraldehyd), což je látka vznikající působením přítomných organických kyselin na cukry (hlavně frůktózu) při zahřívání. Obsah HMF tedy úkáže, zda byl med hodně a dlouho zahříván.
Takový med není škodlivý, ale je chemicky poškozen a ochuzen o zdraví prospěšné látky, pro které si med my jako zákazníci hlavně kupujeme.
Zmrazení medu neškodí
Med vykazuje kyselou reakci, vytváří prostředí, v němž většina bakterií nepřežívá.
Doporučuji každému konzumovat pouze med z našeho okolí, protože obsahuje pyly z rostlin nám blízkých a přirozených. V zimě nám pak med (nejlépe květový) zajišťuje přísun alergenů, na které si tělo přirozeně vytváří protilátky.
Med přímo od včelaře neobsahuje žádná antibiotika ani sulfonamidy.
Med Vám pomůže:
- rychle dodat zdravou energii – vynikající zásoba energie na výlety
- zlepšit fixaci vápníku v kostech
- podpořit činnost jater
- při detoxikaci organismu
- s podporou svalové a srdeční činnosti
- svými uklidňující účinky na centrální nervovou soustavu
- zvýšit přívod živin a kyslíku do tkání