Medové včelařeníKontaktPozorování včelVčelařský kurz 2017Včelařská přípravka - listopad

zkrystalizovaný medZahřívaný med

Zahřívaný resp. přehřátý med nekrystalizuje.

 

Přehřátý zničení med má vysokou hodnotu HMF (5-hydroxymetyl - 2-furfuraldehyd), což je látka vznikající působením přítomných organických kyselin na cukry (hlavně frůktózu) při zahřívání. Obsah HMF tedy úkáže, zda byl med hodně a dlouho zahříván.

 

Takový med není škodlivý, ale je chemicky poškozen a ochuzen o zdraví prospěšné látky, pro které si med my jako zákazníci hlavně kupujeme.

 

 

 

včela na skalce

Zmrazení medu neškodí

 

Med vykazuje kyselou reakci, vytváří prostředí, v němž většina bakterií nepřežívá.

 

Doporučuji každému konzumovat pouze med z našeho okolí, protože obsahuje pyly z rostlin nám blízkých a přirozených. V zimě nám pak med (nejlépe květový) zajišťuje přísun alergenů, na které si tělo přirozeně vytváří protilátky.

 

Med přímo od včelaře neobsahuje žádná antibiotika ani sulfonamidy.

 

 

Víme jak na slimáky a to vlastním chovem kačen.

 

Med Vám pomůže:

  • rychle dodat zdravou energii - vynikající zásoba energie na výlety
  • zlepšit fixaci vápníku v kostech
  • podpořit činnost jater
  • při detoxikaci organismu
  • s podporou svalové a srdeční činnosti
  • svými uklidňující účinky na centrální nervovou soustavu
  • zvýšit přívod živin a kyslíku do tkání

 

Můžete se podívat na podobné téma s enzymy v mléku - tedy nepasterizované mléko


Tato stránka používá ke svému provozu tzv. cookies.