Medové včelařeníKontaktPozorování včelVčelařský kurz 2017Včelařská přípravka - listopad

zkrystalizovaný medZahřívaný med

Zahřívaný resp. přehřátý med nekrystalizuje.

 

Přehřátý zničení med má vysokou hodnotu HMF (5-hydroxymetyl - 2-furfuraldehyd), což je látka vznikající působením přítomných organických kyselin na cukry (hlavně frůktózu) při zahřívání. Obsah HMF tedy úkáže, zda byl med hodně a dlouho zahříván.

 

Takový med není škodlivý, ale je chemicky poškozen a ochuzen o zdraví prospěšné látky, pro které si med my jako zákazníci hlavně kupujeme.

 

 

 

včela na skalce

Zmrazení medu neškodí

 

Med vykazuje kyselou reakci, vytváří prostředí, v němž většina bakterií nepřežívá.

 

Doporučuji každému konzumovat pouze med z našeho okolí, protože obsahuje pyly z rostlin nám blízkých a přirozených. V zimě nám pak med (nejlépe květový) zajišťuje přísun alergenů, na které si tělo přirozeně vytváří protilátky.

 

Med přímo od včelaře neobsahuje žádná antibiotika ani sulfonamidy.

 

 

Chováme indické běžce pro více informací mrkněte.

 

Med Vám pomůže:

  • rychle dodat zdravou energii - vynikající zásoba energie na výlety
  • zlepšit fixaci vápníku v kostech
  • podpořit činnost jater
  • při detoxikaci organismu
  • s podporou svalové a srdeční činnosti
  • svými uklidňující účinky na centrální nervovou soustavu
  • zvýšit přívod živin a kyslíku do tkání

 

Můžete se podívat na podobné téma s enzymy v mléku - tedy nepasterizované mléko


Tato stránka používá ke svému provozu tzv. cookies.